16 august 2010 - Operaţionalizarea primului cuplu chinologic din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani

 

La data de 16.08.2010 a avut loc operaţionalizarea primului cuplu chinologic (subofiţer conductor câine + câine de serviciu) ce încadrează echipa de căutare salvare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani.

 

Câinele lup Wolf a intrat în rândul salvatorilor profesionişti încă din 2009, de la vârsta de patru luni. Până a împlinit un an, momentul care avea să-i permită dresajul de specialitate, a fost îngrijit cu responsabilitate de cel care îi este conducător şi coleg. Wolf se antrenează, în medie, cinci ore pe zi. Şedinţele practice includ atât elemente de bază ale dresajului disciplinar, acesta putând executa comenzi cum ar fi mersul alăturat, aşezatul, culcatul la comandă sau rămânerea în poziţie, cât şi dresajul de specialitate, în urma căruia poate să identifice persoane surprinse sub dărâmături, în mediul urban.

 

Pentru aceasta, antrenamentele se desfăşoară în spaţii care reprezintă replici ale unor posibile efecte ale situaţiilor de urgenţă. Deoarece judeţul Vrancea este cunoscut pentru intensa activitate seismogenă înregistrată pe teritoriul său, mare parte din şedinţele practice de pregătire se desfăşoară în incinta unor fabrici dezafectate.

poze1 001

poze1 002