1 mai 2011 - Înfiinţarea Punctului de Lucru Soveja din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu

 

În conformitate cu prevederile art. 31 din O.M.A.I. nr.1134/2006 pentru aprobarea „Regulamentului privind planificarea, pregătirea, organizarea, desfăşurarea si conducerea acţiunilor de intervenţie ale serviciilor de urgenţă profesioniste”, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul reducerii timpului de răspuns şi eficientizării intervenţiilor în situaţii de urgenţă, pentru încadrarea acestor acţiuni de intervenţie în criteriile de performanţă ale serviciilor de urgenţă profesioniste, în data de 01.05.2011, prin O.Z.I. nr. 86 din 03.05.2011, s-a înfiinţat Punctul de lucru Soveja, care funcţionează în cadrul Staţiei de Pompieri Panciu.

Sediul a fost inaugurat pe data de 03.06.2011, în prezenţa Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Mihai CAPRĂ şi a Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Marcel-Sorin LUCACIU.

Sediul Punctului de lucru este în localitatea Soveja, într-un spaţiu pus la dispoziţie de către autorităţile administraţiei publice locale, în care este dislocată o autospecială de lucru cu apă şi spumă ce este încadrată cu 20 de subofiţeri, aceştia efectuând serviciul în ture de 24/72 ore.

Punctul de lucru Soveja asigură intervenţia în situaţii de urgenţă în etapa I, în următoarele localităţi din raionul de intervenţie al Staţiei de Pompieri Panciu: comuna Soveja, comuna Câmpuri şi comuna Răcoasa (cu excepţia satului Varniţa).

poze 001

poze 002

poze 003