BULETIN INFORMATIV Nr. 40/09.12.2019

Un pompier vrâncean a primit emblema de merit „Acţiuni umanitare”

din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

 

În fiecare an, cu ocazia zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, conferă distincţii onorifice pompierilor militari care s-au remarcat în misiuni prin „curaj şi devotament”.

  Suntem mândri că şi în acest an, profesionalismul pompierilor vrânceni a fost recunoscut la nivel naţional.  Colegul nostru, plutonier major Mardari Eduard-Florin a fost răsplătit cu emblema de merit „Acţiuni umanitare” clasa a II –a, pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.

Cu siguranţă, misiunea la care a participat în data de 20 august 2019, nu o va uita niciodată. Pe lângă rezultatul de excepţie obţinut acum, această misiune i-a adus distincţia de „Pompierul lunii august” şi  „Salvatorul de onoare al judeţului Vrancea”.

În acea zi de august, în jurul orei 14.00, la numărul unic de urgenţă 112, a fost anunţat faptul că o persoană a căzut într-o fântână. Imediat de la Detaşamentul de Pompieri Focşani au fost trimise la faţa locului trei echipaje. Din echipajul care asigura prima intervenţie a făcut parte şi plutonierul major Mardari Eduard-Florin, cel căruia i se datorează succesul misiunii. La locul evenimentului, subofiţerul a fost cel care a coborât în fântâna adâncă de aproximativ 25 m şi a extras în siguranţă o femeie care a alunecat în interior. Intervenţia a fost foarte dificilă, deoarece operaţiunile de salvare au fost realizate într-un spaţiu îngust. Doar profesionalismul şi siguranţa de sine cu care a acţionat subofiţerul au condus la un final fericit.

Astăzi, 09 decembrie, inspectorul şef , colonel Chiscop Flaviu, l-a felicitat şi i-a înmânat distincţia conferită de eşalonul superior. Vizibil emoţionat, plutonier major Mardari Eduard-Florin a mărturisit că este foarte bucuros, iar „acest lucru confirmă că suntem bine pregătiţi şi suntem capabili să ne îndeplinim cu succes datoria. Distincţia este nu numai a mea, ci este a tuturor colegilor. Ea încununează pregătirea temeinică şi valoarea întregii echipe. Vă mulţumesc şi vă asigur că şi pe viitor voi da dovadă de aceeaşi seriozitate şi implicare. ”

Suntem mândri de rezultatele obţinute şi pe această cale îl felicităm încă o dată pe colegul nostru, plutonier major Mardari Eduard-Florin.