BULETIN INFORMATIV

Nr. 238 din 18.11.2011

INCENDIU LA SEDIUL UNEI SOCIETĂŢI COMERCIALE ÎN BOŢÂRLĂU

 

Intervenţii S.M.U.R.D.

În data de 17.11.2011, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru soluţionarea a şapte situaţii medicale de urgenţă.

Astfel, s-a intervenit în municipiul Focşani, cât şi în comunele Tănăsoaia, Cârligele şi Sascut (judeţul Bacău), paramedicii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi Secţiei de Pompieri Adjud acţionând pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, unde au fost preluaţi de medicii de gardă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani – Unitatea de Primire Urgenţe şi Spitalului municipal Adjud – Centrul de Primire Urgenţe.

 

Misiune pirotehnică în Pufeşti

În data de 17.11.2011, în jurul orei 10.00, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost anunţată, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, că pe raza comunei Pufeşti s-a descoperit muniţie neexplodată.

Ajunşi la faţa locului, specialiştii pirotehnişti din cadrul inspectoratului au identificat două proiectile perforante, calibru 76 şi 85 mm şi un proiectil exploziv, calibru 152 mm, muniţia fiind descoperită de numitul Gabriel H. în grădina proprie, în timpul unor lucrări agricole.

Muniţia neexplodată a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

 

Incendiu în comuna Vulturu

În data de 18.11.2011, în jurul orei 00.50, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU - Ambulanţă, anunţa producerea unui incendiu în satul Boţârlău, comuna Vulturu, izbucnit la sediul unei societăţi comerciale, administrator Ticu P.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-au deplasat la faţa locului două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi nouă subofiţeri, pompierii militari acţionând în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Vulturu.

În urma incendiului au ars acoperişul unei clădiri de birouri, confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 100 mp, bunuri de mobilier, obiecte electronice şi de birotică şi s-au degradat pereţii interiori ai imobilului.

 Cel mai probabil incendiul a fost provocat de efectul termic produs de un aparat de încălzire electric lăsat sub tensiune.

 

Persoană de contact : Locotenent Duţă Cristina (0755.057570)

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice