Nr. 4                        Focşani, 14.01.2016

BULETIN INFORMATIV

A SUFERIT UN ATAC DE PANICĂ ÎN TIMPUL UNUI INCENDIU

 

O bătrână de 97 de ani din comuna Gura Caliţei a suferit un atac de panică în timpul intervenţiei pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu care i-a cuprins locuinţa în dimineaţa zilei de joi, 14 ianuarie a.c.

În jurul orei 06.30, un apel primit la numărul unic 112 la dispeceratul integrat I.S.U. –S.A.J. anunţa izbucnirea unui incendiu la proprietatea numitei Ş.B. din satul Raşca, comuna Gura Caliţei. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la nivelul acoperişului locuinţei, construită pe o suprafaţă de cca. 50 mp.

Pompierii militari, în cooperare cu reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate au acţionat atât pentru stingerea incendiului, cât şi pentru protejarea construcţiilor învecinate. Proprietara, în vârstă de 97 ani, a suferit un atac de panică şi a fost preluată de o ambulanţă SMURD. După ce i s-au acordat primele îngrijiri medicale la faţa locului, deoarece starea de sănătate i s-a ameliorat, aceasta a refuzat transportul la spital.

În urma incendiului, au ars acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din şindrilă şi tablă, obiecte de mobilier şi alte bunuri de uz casnic. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui coş de fum deteriorat.

Joi noaptea, 13 ianuarie a.c., pompierii militari focşăneni au fost solicitaţi pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la gospodăria lui M.N. din municipiul Focşani, situată pe strada Constantin Brâncoveanu.

Cele două echipaje din cadrul Detaşamentului Focşani au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproximativ două ore şi jumătate pentru lichidarea totală a incendiului care se manifesta la o anexă, construită pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp. În urma acestuia, au ars acoperişul unei magazii, construit din lemn cu învelitoare din tablă, lemne de foc şi alte bunuri de uz gospodăresc depozitate în interior. Verificările efectuate la faţa locului au stabilit că, cel mai probabil, un scurtcircuit electric a stat la baza producerii acestui incendiu.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea