1 mai 1998 - Înfiinţarea Staţiei de Pompieri Panciu

 

Staţia de Pompieri Panciu s-a înfiinţat în baza Ordinului Ministrului de Interne din 01.05.1998, ca subunitate specializată de pompieri, în subordinea Grupului de Pompieri „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, sub comanda lt. Flaviu-Dorel Chiscop.

 

Data operaţionalizării la care subunitatea a fost încadrată cu personal şi tehnică a fost 18.05.1998. La acea dată subunitatea funcţiona în localitatea Panciu, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 34, în sediul şi împreună cu Formaţia Civilă de Pompieri din oraşul Panciu, ulterior fiind amenajat actualul sediu în care îşi desfăşoară activitatea în prezent din b-dul Independenţei nr.6.

 

În scopul reducerii timpului de răspuns şi eficientizării intervenţiilor în situaţii de urgenţă, pentru încadrarea acestor acţiuni de intervenţie în criteriile de performanţă ale serviciilor de urgenţă profesioniste, la data de 01.05.2011, s-a înfiinţat Punctul de Lucru Soveja, care funcţionează în cadrul Staţiei de Pompieri Panciu.

 

Raionul de intervenţie al subunităţii cuprinde două oraşe: Panciu şi Mărăşeşti, şi şapte comune: Ţifeşti, Fitioneşti, Moviliţa, Străoane, Răcoasa, Câmpuri şi Soveja, dispersate pe o suprafaţă de cca. 750 km pătraţi. Cele 34 sate din şapte comune au cca. 17200 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de aproximativ 47500 locuitori.

poze 001

poze 002

poze 003